Thursday, April 19, 2012

Jos metsään haluat mennä nyt...

... niin takuulla yllätyt! Täällä Islannissahan ei tunnetusti ole kauheasti metsää, mutta kyllä täällä kuitenkin siellä täällä joku pläntti on, jota voi metsäksi kutsua. Reykjavíkin keskustan tuntumassa on ulkoilualue nimeltä Öskjuhlíð. Siellä on paljon ulkoilureittejä, poluista päällystettyihin kävelyteihin. Me valittiin vahingossa vähän liian offroad polku noille Sagan sateenvarjorattaille :D No ei se mitään, hyvin meni kun isi välillä vähän kanniskeli rattaita. Ens kerralla sit otetaan joko kunnon rattaat mukaan, tai valitaan toinen reitti. Tosi kivaa käydä välillä metsässä! Heti oli kotoinen fiilis, ja Vienakin nautti kävelystä, joka kiven päälle oli päästävä tähyilemään. Öskjuhlíð on myös tunnettu puolikesyistä kaniineistaan, jotka ei heti luiki karkuun kun näkevät ihmisiä, ei niitä tosin silittelemään asti pääse. Kaniineja me lähdettiinkin sinne tyttöjen iloksi bongaamaan. Yksi onnistuttiin näkemään :)

Päädyttiin käymään vielä Perlanissa, jossa oli sattumalta dvd- ja cd-markkinat. Se siitä "ei mitään kesälahjoja"-ajatuksesta. Tuli ostettua yksi Peppi Pitkätossu-cd autossa kuunneltavaksi ja vielä Muumi-dvd ja Babe-possu kaupungissa-elokuva. Ostettiin jokin aikaa sitten se ensimmäinen ja alkuperäinen Babe-possu ja Viena rakastaa sitä. Se bongasi itse tuon toisen ja huusi iloisena ja innostuneena niin että koko tila kaikui "Patti grís!!", joka on siis Babe-possu islanniksi. Siinä taas mamman sydän heltyi, eikä sitä voinut jättää ostamatta. Jotenkinhan tässä pitäisi itsensä kovettaa, ennen kuin nuo lapset ovat ihan pilalle hemmoteltuja.

Tuosta Perlanista sen verran vielä, se on yksi Reykjavíkin must see-turistikohteista. Se on lasinen vesitankkien päälle rakennettu "kupla", taikka helmi, perlan nimittäin on suomeksi helmi. Ylimmässä kerroksessa siellä on maineikas ravintola, jossa lattia liikkuu hiljalleen ympyrää. Illallisen aikana voi siten ihailla Reykjavíkia joka suunnasta. Yhdessä kerroksessa on kahvila sekä joulukauppa ja jotain muuta turistikrääsää. Siellä on myös näköalapaikka, josta näkee koko Reykjavíkin ja lähikuntien yli. Lisäksi Perlanissa on Saga-museo, jossa kerrotaan Islannin historiaa vahanukkejen avustuksella. Meidän oli tarkoitus mennä sinne näköalapaikalle tänään, mutta meni siellä dvd-markknoilla yllättävän kauan ja tulikin äkillinen lähtö muualle. Toisella kerralla sitten lisää kuvia Perlanista :)


Tomera tyttö!


Tosi suuren kivenvalloitus käynnissä ;D


Taustalla näkyy Perlanin kupua

Kaniini!



No comments:

Post a Comment