Saturday, April 14, 2012

Tarinatuokio ja pulladilemma

Tänään oli taas satutunnin aika. Suomalaiset ovat lisääntyneet iha mielettömästi täällä Islannissa sitten ensimmäisen satutunnin viime syksynä. Nyt oli monta pientä uutta vauvaa mukana tarinoimassa. Hyvä hyvä, valloitetaan Islanti! Ei mut oikeasti, tosi kiva kun on paljon suomalaisia lapsia täällä. Ja tietty aikuisiakin. Sitten kun tuosta vähän kasvavat on helpompi ehkä organisoida jonkilaista suomenkielen opetusta, kun on kerta kysyntää. Täällä onkin ennen toiminut Suomi-koulu, mutta se on jäänyt nyt jäihin, kun ei ole ilmeisesti ollut tarpeeksi osaanottajia. Muutaman vuoden päästä varmasti on taas :)

Joku oli muuten leiponut sinne satutunnille aivan mielettömän hyviä voisilmäpullia. Harvoin olen yhtä hyvää pullaa saanut. Mun pullista tulee aina joko lättänöitä tai kovia, en vaan osaa tehdä taikinaa hyvin. Rupesi tekemään ihan älyttömästi mieli hyvää kotona leivottua pullaa ja mietinkin, että uskaltaisikohan sitä kokeilla ja epäonnistua taas kerran :D Onko kellään hyviä vinkkejä tai reseptejä pullan paistoon? Auttakaa naista hädässä!


Viena raukka kolautti eilen silmänsä tuolinkulmaan. Nyt on sitten komeasti mustelmalla.


Kuvassa kolme Sagaa.


Sagat kaveeraa :)

4 comments:

  1. Hauska kun on monta Sagaa :D Miran ja Usvan oonkin tavannut jo. Meillä oli vuosi sitten blogitapaaminen Reykjavíkissa mihin otti osaa hurjat kolme henkilöä Mira ja minä mukaan lukien. Nykyäänhän meitä Islannin suomalaisia bloggareita on monta.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Munkin pitäis tsekkailla muiden islanti-blogeja, en oo jotenkin etsinyt kauheasti. Sun blogia oon nyt lueskellut, kun sä olit löytänyt mut :) Oon muutenkin "uusi" tässä blogimaailmassa, enkä edes ole vielä löytänyt kunnon punaista lankaa tähän hommaan. Noh se löytyy sit jos löytyy. Pelkäksi äitibloggaajaksi en kuitenkaan aio. Laita ihmeessä mulle linkkejä muihin Islanti-blogeihin joita tiedät :)

      Delete
    2. onko saga ja viena kuinka yleisiä nimiä islannissa? :)

      Delete
    3. Saga on ehkä nyt vähän muodissa, mutta ei silti mikään älyttömän yleinen nimi. Vienahan on suomalainen nimi, mutta ei yleinen. Ei täällä eikä Suomessa :)

      Delete