Saturday, June 23, 2012

Juhannus

Hyvää juhannuksen loppua kaikille! Islannissa juhannusta kutsutaan Jónsmessa:ksi Johannes Kastajan mukaan. Juhannusta ei kuitenkaan täällä vietetä läheskään samassa mittakaavassa kuin Suomessa, vaikka joitain tapahtumia onkin. Lähinnä tämä on yksi kesäviikonloppu muiden joukossa. Islannissa on muutenkin kesän aikana joka viikonloppu jotain häppeninkiä. Näinhän se on kyllä Suomessakin :)

Me ollaan tänään leikitty aamulla ulkona, laitettu mun pyörä ajokuntoon, eli pumpattu renkaat ja öljytty ketjut. Lähdinkin sit tyttöjen päikkäreiden aikaan ensimmäiselle pyörälenkille pitkään aikaan. Ai että teki hyvää! Mä niin rakastan pyöräilyä ja se on jäänyt hävettävän vähälle täällä Islannissa. Täytyy nyt yrittää käyttää tää lyhyt kesä hyväkseen ja pyöräillä mahdollisimman paljon.

Minä keskityn polkemiseen ja nakitan pyörän huollon muille.


Olisi tehnyt mieli ottaa lenkin varrelta paljon enemmän kuvia, upeita maisemia oli niin paljon. Mutten malttanut pysähtyä kun kerran vauhtiin pääsin.

ltapäivällä oltiin Reykjavíkin keskustan lähellä Klambratún-nimisessä puistossa leikkimässä ja kahvilan terassilla syömässä jädeä, ilta menikin sit sushia nautiskellessa ja jalkapalloa katsellessa. Mulle on kehittynyt joku pienimuotoinen addiktio sushiin, voisin syödä sitä vaikka joka päivä.

Täällä on ollut ihan mielettömän hyvä sää pari päivää ja sääennuste lähipäivillekin näyttää lupaavalta. Fillarilenkille lähdin lyhyissä shortseissa ja paidassa, ei oo muuten mahdollista ihan joka päivä täällä ilman, että iskee vilu. Iltapäivän vietin hihattomassa kesämekossa eikä palellut ollenkaan. Paitsi ihan vähän kun osuin tuuliselle aukiolle :D Pakko kärsiä pientä kylmyyttäkin, jos joskus aikoo kesävaatteita käyttää. En kyl tiedä kuinka hyvää tuo pyörälenkki ja keveät kesävaatteet teki mun orastavalle flunssalle, nyt nimittäin vuotaa nokka sen verran hurjaa tahtia, ettei meinaa niistämään keretä.



Onpas vakavia kuvia Vienasta, kyllä sillä oikeesti oli hauskaa vaikka naama jostain syystä kuvissa näyttääkin niin totiselta :)

Vähän tylsä kuva puistosta, mutta onpahan nyt kuitenkin. Tosi kiva paikka, siellä on kori- ja lentopallokentät, paljon nurmikkotilaa oleskeluun ja pelailuun, vatsalihas- yms. penkkejä treenaamiseen ja lasten leikkipaikka. Puiston kupeessa on myös museo, jonka yhteydessä kahvila, josta mekin käytiin kaffet jä jätski hakemassa.



Saga kotipihalla trampoliinissa :)



2 comments:

  1. ihania kuvia! teillä on jotenkin niin ylisuloinen perhe. :)

    ReplyDelete