Sunday, June 3, 2012

Kesäinen lauantai

Lauantaina touhuttiin vaikka mitä. Minä ja Viena menimme aamupäivällä tapaamaan muita suomalaisia aikuisia ja lapsia Pohjolan talolle. Saga jäi amman (mummon) luokse hoitoon, niin päästiin me isommat tytöt viettämään vähän kahdenkeskistä aikaa. Mukavaa myös Sagalle saada välillä isovanhempien jakamaton huomio. Tällä kertaa ei ollutkaan ihan perinteinen tarinatunti vaan ohjelmassa oli varjoteatteriesitys ja sen jälkeen lapset pääsivät itse kokeilemaan miten homma toimii. Minä ja Viena teimme yhdessä "prinsessakalan". Tuli muuten huomattua, että meikäläisen askartelutaidoilla ei päästä loistamaan... Sori noi kuvat on vähän huonoja kun hämärässä ja sisällä otettuja, mutta teki nyt mieli kuitenkin laittaa.

Viena tutkii varjoteatterinukkeaan, "prinsessakalaa".

Ja nyt päästiin vähän kokeilemaan.



Me ei menty omalla autolla tarinatuokioon vaan saatiin kyyti ja mentiin sitten bussilla kotiin, tai oikeastaan anoppilaan. Vienan ensimmäinen bussimatka! Viena ei meinannut edes malttaa olla siellä Pohjolan talolla kauhean kauaa, koska oli niin innoissaan menossa linja-autoilemaan. Käveltiin yhdessä läheiselle bussipysäkille, mutta seuraavan vuoron tulemiseen oli vielä aikaa, joten poikettiin kansallismuseon kahvilaan kahville. Löysin muuten sieltä museon kaupasta pari tosi kivaa korttia, jotka aion laittaa kehyksiin. Täytyy näyttää myöhemmin, kun saan aikaiseksi. Bussimatka meni tosi hyvin, Viena tykkäsi kovasti ja toivoi, että mennään taas pian uudestaan. Ei varmaan tartte kauaa odottaa seuraavaa kertaa, koska meillä on hieman ongelmia rakkaan automme tai oikeastaan autojemme kanssa.




Bussilla mentiin anoppillaan ja siellä päästiinkin lekottelemaan pihalle uima-altaaseen. Täällä on oikeasti ollut tosi upeat kelit nyt viikon verran ja erityisesti viimeiset 2-3 päivää ovat olleet mahtavia. Siis ihan oikeasti kesäisiä. Harvinaista herkkua :)




Mä menin vielä illalla tyttöjen mentyä nukkumaan Ágústin siskon kanssa kaupungille palloilemaan ja nauttimaan ihanasta kesäillasta. Ihan vain yhdelle siiderille ja vähän kävelemään lammen (Tjörnin) rannalle. Käytiin myös kävelemässä Nauthólsvíkissa hiekassa paljain jaloin. Ilmainen ja vaivaton jalkahoito :D

Täältä Islannista ei oikein saa mitään hyviä siidereitä, lähinnä jotain ällömakeita Koppargsbergejä, vai mitä ne on. Onneksi tuo Somersby on ihan asiallinen kuitenkin.


Tjörnin


Taustalla näkyy kaupungintalo, joka on rakennettu hauskasti osittain veden päälle.

Jalkahoidossa Nauthólsvíkissa :)

No comments:

Post a Comment