Sunday, June 17, 2012

17. júní

Kesäkuun seitsemästoista vuonna 1944 Islannista tuli virallisesti tasavalta, silloin Islanti sai siis ensimmäisen presidenttinsä. Sitä ennen Islanti oli Tanskan kruunun alainen. "Sautjándi júní", eli tämä päivä onkin islantilaisille suurin juhlapäivä. Kylissä ja kaupungeissa järjestetään juhlamenoja ja ohjelmaa, hauskanpitoa ja kokoontumisia. Me vietimme juhlapäivää täällä kotikunnassamme Kópavogurissa kauniissa säässä peheen ja ystävien kera. Tätä päivää voisi ehkä verrata suomalaiseen vappupäivän viettoon.

Meillä oli tosi hauskaa, oltiin ulkona ja kuunneltiin musiikkiesityksiä, syötiin islantilaiseen tapaan hodareita ja jätskiä, ostettiin Vienalle kaasuilmapallo ja hengailtiin vaan ulkona. Illalla kokoonuimme vielä porukalla meille seuraamaan EM-jalkapalloa. Ei muuten mennyt tuo B-lohko ihan niinkuin halusin... Jokatapauksessa onnea vielä itsenäinen tasavalta Islanti!

Varoitus, taas tulee kuvatulva.... :)



Aika paljon väkeä :) 
Viena lentokonebongari!

Jätski on hyvää ja ilmapallolla on kiva leikkiä.


Perhepotretti.


Vieläkin vähän jädeä :)

Nenänkaivuuta.

Mamma poseeraa!


Jäätelön jälkeen on kiva maistaa vähän lippua.


Siellä nenässä taitaa edelleen olla jotain...

2 comments:

  1. ihania kuvia, näyttää siltä, että teillä oli mukavaa! ja tosi kiva perhepotretti, viena on kyllä ihan isänsä näköinen! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos, oli kyllä kiva päivä :) On se tyttö todellakin enemmän isänsä näköinen. Jotkut väittää että olisi nykyään enemmän havaittavissa myös minun näköä. Mutta syntyessään oli kuin ilmetty isänsä.

      Delete