Friday, October 19, 2012

Vähän lisää talvivaatteita

66° North on islantilainen ulkoilu- ja urheiluvaatemerkki. He valmistavat myös työvaatteita, lähinnä merimiehille. Erittäin laadukkaita ja myöskin melko hinnakkaita vaatteita. Vaatteet ovat myös erittäin hyvännäköisiä, sellaisia mitä mielellään yhdistelee ihan arkipukeutumiseenkin vaikkei olisikaan varsinaisesti ulkoilemaan tai urheilemaan lähdössä. Mä kutsun 66° Northia Islannin Peakiksi. Meidän tytöillä on ollut paljon kyseisen merkin fleecevaatteita ja ne ovat olleet tosi hyviä ja käytänöllisiä, eikä nuo lastenvaatteet hinnaltaan niin kamalasti poikkea muista laatumerkeistä.


Kun Viena oli pieni, haaveilin yhdestä tuon merkin untuvatakista, mutta se vaan kertakaikkiaan oli ja on vieläkin niin kamalan kallis, ettei sitä tullut ikinä hankittua. Takkia valmistetaan edelleen, väri vaan on muuttunut valkoisesta lämpimäksi tummanruskeaksi. Ihan hyvä niin, varmasti käytännöllisempi pienelle lapselle. Tänään ostin tuon takin Sagalle koska mun äiti tykkäsi siitä myös niin paljon, että halusi maksaa puolet. Oon etsinyt Sagalle talvitakkia vaikka kuinka pitkään, mutten ole löytänyt oikein mitään mistä tykkään. Olin unohtanut koko 66° North-takin, koska olin sen jo aikoinaan sulkenut pois mielestäni tuon hinnan takia. Huvittavaa kyllä jotenkin miten nuo lastenvaatteet saavat mamman niin iloiseksi. Tytöillehän on vielä toistaiseksi aika sama mitä heille päälle puetaan, kunhan on mukavat ja säähän sopivat vaatteet. Fiksuja nuo kauppamiehet, tietävät mitä naruja vedellä, koska äidithän ostavat pikkupilteilleen vaikka mitä ja vaikka millä hinnoilla...


Niin ja koska äitini oli niin ihanan avokätinen, lähtihän sieltä liikkeestä sitten takkiin sopivat asusteetkin mukaan. Valkoiset fleecehousut, vanhan roosan väriset hanskat ja pipo. Meillä rupeaakin nyt sitten talvivarustus olemaan kunnossa tytöillä. Vienalle hommaan uuden talvitakin joko Suomesta tai vasta joulun jälkeen aleista. Vanha on edelleen ihan sopivan kokoinen, ainakin nyt alkutalven.

1 comment: