Wednesday, October 17, 2012

Virkattu matto osa 2

Elokuussa postailin pienestä virkatusta matosta, minkä koukuttelin iltapuhteena. Samaan syssyyn uhkailin, että aion virkaya isommankin. Rupesin heti seuraavana päivänä hommiin, mutta työ edistyi hitaasti koska materiaalit täällä maksavat niin julmetusti. Tuntui vaan liian tyyriiltä ostaa kaikki tarvittavat langat kerralla, vaikka loppusumma tietysti onkin sama.


Nyt matto on kuitenkin vihdoin valmis. Olen tosi tyytyväinen ja salaa vähän ylpeäkin aikaansaannoksestani. Olisin halunnut tehdä yksivärisen, mutta paikallisessa käsityöliikkeessä ei ollut tarjolla yhtä väriä tarpeeksi, joten tyydyin sitten hieman säveltämään. Aika hauskahan se oikeastaan on tuollaisena "raidallisenakin". Hintaa matolle kertyi noin 100 euroa... Haaveilen jonakin päivänä tekeväni sellaisen tosi ison pitsimaton, halkaisijaltaan noin 1,5-2 metriä. Mutta siihen kyllä kuskaan kuteet vaikka Suomesta. Tämä tekemäni matto on vähän vajaa 120cm. Ohjeen löysin täältä.


4 comments:

  1. Onpas hieno! :) Kun itsekin osaisi tai viitsisi opetella :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitti! Virkkaaminen on aika helppoa ja tuon maton teko ei tosiaan ollut mitenkaan vaikeaa. Ihan perusjutuilla pärjää. Jos koukku yhtään pysyy kädessä tuollainen matto syntyy varmasti sinultakin :)

      Delete