Saturday, May 19, 2012

Lihapiirakkaa ja kaupunkikierros

Kuten monet tietävätkin, tänään on vietetty ravintolapäivää. Myös täällä Reykjavíkissa, kahden suomalaisen pop-up ravintolan voimin. Toiseen niistä pääsin minäkin piipahtamaan tyttösten kanssa, nimittäin Suomi PRKL Design-kaupan takana häärivät Satu ja Maarit pistivät lihapiirakkakestit pystyyn rakennustyömaallaan. Oli muuten aivan prkl:een hyvät lihikset! Kiitos niistä vielä ihanille naisille. En edes muista koska olen viimeksi syönyt lihapiirakan, kyllä siitä ainakin se viisi vuotta on. Joten nyt oli jo aikakin verestää muistoja tuohon suomalaiseen gourmet-herkkuun. Piirakkapartyista oli muuten juttua Suomessakin uutisvälineissä, ainakin täällä ja Nelosen uutisissa.









Mä käyn valitettavan harvoin keskustassa, eli Reykjavík 101:sessä. Se tosin tulee varmaan nyt muuttumaan, kun tulee "kesä" (en mä tiedä kuinka kesäksi Islannin kesää voi kutsua... mutta meille täällä asuville se tietysti on kesä, hah.) ja tyttöjenkin kanssa on jo paljon helpompi mennä, vaikka ihan yksin. Viena tottelee jo niin kivasti ja kulkee mukana eikä ota heti hatkoja kun silmä vähän välttää. Sitäpaitsi pääkatu Laugavegurilla ei tarvitse autojakaan paljoa pelätä, kävellen meinaan kulkee siellä nopeammin kuin autolla. Viime kesänä jopa pätkä Laugaveguria suljettiin autoliikenteeltä ja mun käsittääkseni niin aiotaan tehdä myös tänä kesänä.

Reykjavík on tosi nätti kaupunki, pikkuinen, idyllinen, söpö, huumorintajuinen, värikäs, kekseliäs, erilainen, boheemi ja mitä kaikkea vielä. Mä nappasin muutaman kuvan sieltä, ihan sellaisia yleisnäkymiä. En siinä tyttöjen kanssa yksin ollessani oikein pystynyt kuvaamiseen keskittymään. Mutta saattepa vähän sneakpeakia :) Ja kyllä, se arkkitehtuuripostauskin on vielä tulossa, en ole ollenkaan unohtanut :)

Monet rakennukset ovat päällystetty aaltopellillä. 
Tässä alla kuvia "sydänaukiolta". Se on aukio joka sijaitsee Laugavegurin ja toisen samansuuntaisen isomman kadun Hverfisgatan välissä. Aukio on kuin suuri sisäpiha, jonka keskellä on sydämenmuotoinen kivetys ja kaikki torille päin olevat seinät ovat maalattu graffitein.










Meillä oli oikein kiva kaupunkikierros. Sattui vielä hyvä tuuri, erään urheiluvaatemerkin liikkeessä oli synttärijuhlat ja siellä oli mies ja kitara esittämässa lastenlauluja, lisäksi tarjolla oli jätskiä, kakkua ja kahvia. Ilmapallokin lähti mukaan.. Viena oli niin innoissaan ilmapallostaan, että halusi mennä sen kanssa nukkumaan. No suostuttelin kuitenkin tytön jättämään pallon lattialle odottamaan huomista.

2 comments:

  1. Vitsit kun ois päässyt lihisparrtyihin mukaan. Olis muuten maistunut :) En malta odottaa että pääsen sitte käymään siellä prkleessä ihan itse. Siellä on varmaan jotkut kivat avajaisetkin, jotka missaan. Menkää te ainakin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo eiköhan jotkut avajaisbileet ole luvassa kesäkuun puolella kun puoti avautuu :) En malta odottaa, sinne on tulossa niin paljon kaikkea kivaa!

      Delete