Tuesday, December 6, 2011

Itsenäisyyspäivä

Paljon onnea itsenäiselle Suomelle! Suomalainen ystäväni kutsui meidät tänään kotiinsa seuraamaan linnan juhlia. Saga on vieläkin kuumeinen, joten Ágúst jäi sen kanssa kotiin lepäilemään kun minä ja Viena mentiin kyläilemään. En ole nähnyt itsenäisyyspäivän vastaanottoa sitten vuoden 2006, koska vuonna 2007 muutin Islantiin. Olisihan se ollut nähtävissä netistä Ylen Areenasta, en vain ole sitä jostain syystä tajunnut. Linnan juhlien seuraaminen on aina kuulunut itsenäisyyspäivän viettoon, niitä pukuja on vaan niin kiva katsoa ja arvostella! Vaikka en ole livenä lähetystä moneen vuoteen nähnytkään, olen aina netistä katsellut kuvia.

Mikään muotibloggari en ole, enkä sellaiseksi ole ryhtymässä, mutta tekee mieli silti sanoa sananen suomalaisten juhlaeleganssista. Tänä vuonna joukossa oli muutamia erittäin kauniita pukuja, jotka istuivat kantajilleen kuin valetut. Oli myös paljon kivoja ja hyviä pukuja, jotka ei välttämättä jääneet mieleen. Mutta eräs hieman negatiivinen asia, jota olen ennenkin ihmetellyt linnan juhlia seuratessani. Mikä siinä on, että ikääntyvät naiset niin usein valitsevat itselleen iltapuvuksi hihattoman, täysin olkaimettoman puvun? Mielestäni yläosasta niin paljaat puvut sopivat vain harvoille. Eikä se aina ole iästäkään kiinni, lähinnä vartalonmallista. Viimeaikoina on maailmalla juhlatilaisuuksissa näkynyt paljon upeita pitkähihaisiakin pukuja, jotka imartelisi monia paljon paremmin kuin täysin avoimet puvut. Mutta nämähän ovat makuasioita. Pääasia tietysti on että itse puvussaan viihtyy.

Olen myös usein ihmetellyt miksi niin moni nainen haluaa tyytyä kovin tavanomaisiin pukuihin. Sellaisiin, joissa ei ole mitään vikaa, mutta ei oikein mitään jujuakaan. Onko se joku suomalainen piirre, ettei haluta liikaa huomiota, tai erottua joukosta. Jos itselläni olisi joskus mahdollisuus pukeutua todella hienosti, en tyytyisi mihinkään peruskivaan mekkoon. Haluaisin todella löytää sellaisen vaatteen, jossa olisin edukseni ja joka toivottavasti erottuisi hieman massasta.

Jenni Vartiainen Katri Niskasen suunnittelemassa puvussa oli varmasti yksi illan upeimmista ilmestyksistä, eikä vain minun mielestäni. Kokonaisuutena täysi kymppi, meikkiä ja kampausta myöten.

Mielestäni erittäin kaunis puku, joka sopii kantajalleen.

Satu Taiveaho on esimerkki naisesta jolle olkaimeton iltapuku sopii.
Kuvat: yle.fi ja mtv3.fi

No comments:

Post a Comment