Ensin taikinasta kaulitaan erittäin ohuita pyöreitä lättyjä. |
Tässä malleja, miten laufabrauðin voi koristella. |
Koristeluun tarvitaan pieni veitsi ja/tai "painorulla", jolla rullataan kuvioita leipiin. Ja kuviosta sitten nostellaan veitsellä joka toinen sarake ylös, jotta leipään muodostuu reikäkuvio. |
Veitsellä tehdään kolmionmallisia viiltoja leipään, osa viilletyistä kohdista nostellaan ylös, jotta leipään tulee reikäkuvio. |
Toinen tapa on tehdä viillot rullalla joka oli aiemmassa kuvassa,ja nostella joka toinen viilto edellisen viillon päälle. |
Tarkkaa puuhaa :D |
Vienakin teki lehtileivän. |
Tässä yksi valmis laufabrauð, paistoa odottamassa. |
Leivät paistetaan kuumassa öljyssä todella nopeasti. |
Valmis leipä. Öljyssä paiston jälkeen leipä pitää viela laittaa kuumana leikkulaudan tai jonkun muun alle painettavaksi, jotta siitä tulee tasainen. |
Näitä syödään sitten joulupöydässä. |
Sagakin oli mukana ahkerasti leikkimässä ja sen jälkeen vaunuissa nukkumassa. |
No comments:
Post a Comment