Friday, March 30, 2012

Jos jano yllättää

Mä kaipailen Suomesta milloin mitäkin. Suklaata, aurajuustoa, turun sinappia, ruisleipää, jätskejä... Jos kuitenkin joskus muutetaan Suomeen tulen kaipaamaan monia makuja täältäkin. Skyr on tietysti yksi suosikeista, mutta sitähän saa nykyään Suomestakin, joten ei hätiä. Mun ehdoton suosikki täällä on maustetut ja vitaminoidut, hiilihapolliset Kristall Plús-vedet. Onhan Suomessakin vaikka mitä maustettuja vichyjä ja kivennäisvesiä, varmaan tullut paljon uusiakin laatuja sillä välin kun olen asunut täällä, mutta ei varmasti ole Kristall Plússan voittanutta! Mun suosikkimaku on uusin inkivääri sitruuna. Muita makuja on veriappelsiini, lime mustikka ja omena lime. Hyviä kaikki. Eli jos matkaat Islantiin, maista Kristallia ja nimenomaan jotain noista Plússa mauista.


7 comments:

  1. Akureyristä iltaa :) Löysin vasta blogisi ja huomasin että teillähän on kaunis husky. Reykjavíkissako asutte? Jännää löytää teitä muitakin vaikka onhan meitä suomalaisia aika paljonkin siellä pääkaupunkiseudulla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Iltoja :) Käytännössä joo, asutaan siis Kópavogurissa, eli ihan siinä vieressä, pääkaupungiseudulla. Kiitos, onhan tuo otus kaunis mutta aikamoinen kiusankappale, haha. Ei vaiskaan, enemmän siitä iloa on. On meitä suomalaisia tietysti jonkin verran, muttei ollenkaan niin paljoa kuin monia muita. Tunnetko siellä pohjoisessa ketään?

      Delete
    2. Heh, sun mies on kans vissiin Húsavíkista? :D Samoin mun, pieni maailma... Tai pieni Islanti lähinnä. Toi mun oma husky on kans aiheuttanut pientä päänvaivaa nuorempana mutta nyt 6+ vuotiaana se on ihan siedettävä jo :) Täällä Akureyrissa meitä on kuus aikuista "pysyvästi" ja sitten vaihtareita tällä hetkellä neljä. Húsavíkissakin on kuulemma pari mutta en ole koskaan tavannut. Me itseasiassa muutetaan Húsavíkiin kesäksi ja sen jälkeen ehkä Reykjavíkiin. Jos satutte kesällä tänne päin niin pidetään vaikka huskytreffit :)

      Delete
    3. On joo :D Mahtavatkohan miehet tietää toisensa? Suuresta paikasta kun ei tosiaan ole kyse. Meidänkin Moli on nyt jo vähän vajaana 2-vuotiaana huomattavasti rauhoittumaan päin ja nyt sen voi jopa jättää jo kotiin yksin, ilman että joka kerta on paikka kaaoksessa. Kyllä me toivottavasti ollaan kesällä jossain vaiheessa pohjoiseen tulossa, ihan liian pitkä aika viime kerrasta. Mä niin tykkään olla siellä Akureyri-Húsavík akselilla. Onko teillä enemmänkin koiria, kerkesin vähän sun blogia jo katsastamaan, mutten vielä päässyt kovin pitkälle :)

      Delete
    4. Kyllä Jón Skúli ainakin tietää Ágústin ulkonäöltä. Täällä on kivaa täällä pohjosessa :) Tykkään siitä että kaupungin ulkopuolelle on niin lyhyt matka ja muutenkin kaikki on niin pientä ja lähellä. Ja kämppien vuokrat on hiiiiieman huokeemmat kuin siellä teillä päin heh. Meillä (tai oikeestaan mulla) on kaks koiraa, jotka toin mukanani Suomesta. 11-vuotias sekarotunen uros ja sitte toi 6-vuotias huskynarttu.

      Delete
  2. Kerkesin tässä käymään iltani ratoksi sun kirjotukset läpi ja piti vaan vielä sanoa että mäkin saavuin Islantiin ekan kerran lokakuun lopussa 2007 :) Mentiin sitten puolen vuoden päästä takaisin ja lomailtiin pari kertaa Islannissa kunnes vuosi sitten tammikuussa muutettiin takasin enemmän tai vähemmän pysyvästi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oho, aika sattuma. Mulla oli nimittäin yksi kaveri Suomesta samoihin aikoihin Akureyrissa töissä :)

      Delete