Sunday, July 1, 2012

Sadetta karkuun

Eilen hehkuttelin kesää ja tänään sit sateli. Pilipilipom. Mut oli silti ihan lämmin, eikä tuullut :) Eli aika epätyypillinen islantilainen sadepäivä, yleensä sade tulee vakaatasossa. Nyt se vaan ropisi nätisti suoraan alaspäin.

Me mentiin tyttöjen ja Ágústin siskon kanssa vähän kaupoille sadetta karkuun, sinne oli eksynyt pari muutakin alennusmyynteihin, heh. Kävin lähinnä lastenvaateliikkeissä katselemassa jos olisi jotain kivaa edullisesti, ei sillä, että nuo tytöt nyt mitään niin kovin akuutisti edes tarvitsisivat. Oli paljon kaikkea ihan kivaa, muttei kuitenkaan mitään sellaista, että tää on saatava. Ja jos olikin, niin ei ollut mun mielestä tarpeeksi hyvässä alennuksessa. Polarn O. Pyretissäkin oli -40%, mut ei siellä oikein ollut mun mielestä mitään. Tai ei ainakaan mitään niin kivaa, josta viitsisi maksaa kovin paljoa. Koska ne hinnathan on vielä alennettuinakin aika korkeita. Olishan siellä tietysti ollut jotain ulkovaatteita syksyksi tai vaikka ensi kevääksi, jos haluaisi ennakoida. Mut en mä oikein osa vielä niin pitkälle ajatella, eikä tarkoituksena muutenkaan ole nyt hirveästi sijoittaa. Mut hei, hyvä näin! Ei aina tartte ostiskella, joskus on ihan kiva vaan katella ja todeta, ettei täällä mitään ole :) Mä saan ainakin mun shoppailuhimon usein kuriin sillä, että käyn tarpeeksi usein kaupoilla, niin sitä tavallaan turtuu ja kyllästyy kaikkiin rätteihin ja härpättimiin.

Hauskaa meillä oli kuitenkin. Käytiin kaffella ja jädellä tyttöjen kanssa. Taas sitä jätskiä, johan te luulette, ettei meidän tytöt muuta syökään :P Viena ei vielä Sagan ikäisenä syönyt paljoa herkkuja, olin tosi tarkkana, ettei liian aikaisin opeteta jotain älyttömyyksiä ja tehdä sokeririippuvaiseksi. Nyt Sagan kanssa on vaan paljon vaikeampi pitää noita rajoja kauhean tiukkina, kun on se isosisko sit joka syö jätskiä vieressä. No, ei mun mielestä pieni määrä jädeä nyt niin vaarallista ole, eikä ollenkaan pahimmasta päästä herkkujen listalla. Vienalla on kyllä nyt ollut aika luksusviikonloppu, jätskiä sekä lauantaina että sunnuntaina. Ai niin ja perjantainahan oli jollain synttärit päiväkodissa ja sielläkin oli mehujäät tarjolla.

Kuvat räpsitty tällä kertaa kännykameralla, ja sen kyllä huomaa :D






Eilen mainitsin pressanvaaleista, ja niinhän siinä kävi, että Ólafur Ragnar korjasi potin lähes 53%:lla äänistä. Hän jatkaa siis täten viidennelle kaudelleen. Toiseksi eniten ääniä sai televisiotoimittaja Þóra Arnórsdóttir, noin 33% äänistä. Presidentin virkakausi on täällä nelivuotinen ja uudelleen saa asettautua ehdolle niin kauan kuin henki pihisee. Ólafur Ragnar Grímsson ja hänen israelilainen vaimonsa Dorrit ovat hyvin pidettyjä täällä Islannissa. Onnea heille!

Kuva nyysitty Googlen kuvahausta.



No comments:

Post a Comment