Friday, January 6, 2012

Loppiaisen vietto

Vietetäänkö Suomessa loppiaista jotenkin erityisesti? Ei mun muistaakseni. Mutta eikös se ole pyhäpäivä niin, että kaupat, virastot, koulut ja muut ovat kiinni? Täällä Islannissa loppiainen on normaali työpäivä, mutta sitä vietetään silti vähän juhlallisemmin, lähinnä ilotulitteita ampuen. Tänään onkin paukkunut pitkin päivää ja iltaa. Eri kunnat ja seurat järjestävät ilotulitusnäytöksiä ja ihmiset ampuvat raketteja myös itse. Islantilaiset ovat ilotulitehullua kansaa. Joka tilaisuuden tullen paukkuu, uudenvuodenaatosta nyt puhumattakaan.

Itse en juuri piittaa rakettien ampumisesta, itseasiassa ei kiinnosta yhtään mennä ulos niiden kanssa pelaamaan. Sitäpaitsi ne myös vähän pelottavat minua. Vielä jos on alkohlia pelissä, niin riskit vahinkoihin nousee. Voitte kutsua minua ilonpilaajaksi ja partypooperiksi :D Ihan mielelläni kyllä katselen hienoja ilotulituksia sisätiloista. Mutta se saisi mun puolesta tapahtua kerran vuodessa ja maksimissaan 20 minuutin ajan. Tänään näinkin ehkä hienoimman ilotulituksen ikinä anoppilan ikkunasta. Heiltä on näkymän koko Reykjavíkin alueen yli ja nähtiin ilmeisesti Kópavogurin kunnan järjestämä ilotulitus. Se oli upea, harmi etten voinut kuvata sitä.

Syötiin myös tänään hangikjöt:iä, josta kerroin joulupostauksessani. Hyvää oli! En ottanut siitäkään kuvia mutta päätin googlettaa ja havainnollistaa kuvin, miltä kyseinen liha näyttää.

Hangikjöt tarjoillaan punakaalin, säilykeherneiden, perunoiden ja valkoisen kastikkeen kera.

Tässä on liha "valmistumassa", eli roikkumassa ja hitaasti kypsymässä. Nimi hangikjöt tarkoittaa "riippuvaa lihaa".

Ai niin, vaihdettiin tänään auto. Minusta tuli nyt kertaheitolla entinen Jeepin omistaja ja nykyinen tavallinen tallaaja :D Perheeseemme kotiutui Skoda Octavia. Voiko tavallisempaa autoa olla? Vähän ristiriitaiset tunnelmat, koska tykkäsin mun Jeepistä ihan liian paljon, mutta se ainainen kulutus- ja bensamittarin kyttääminen rupesi käymään liian tuskalliseksi. Joten parempi näin, toistaiseksi...

7 comments:

  1. Hello nytten sit mullakin on blogi ajattelin koittaa :)

    ReplyDelete
  2. Jes, kiva :) täytyy heti käydä lukemassa!

    ReplyDelete
  3. hihih kivaa :) kerro mitä mieltä :)

    ReplyDelete
  4. Loppiaisena meillä on ylimääräinen vapaapäivä kun on pyhä, mutta jotkut kaupat on pitänyt ovensa auki kun täällä on just loppiaisen aikaan ihan pirusti venäläisiä, niitä varten ne kaupatkin on auki. Tuli tosta sun autosta mieleen, että täällä nousi bensan ja diselin hinta aika roimasti vuoden vaihteessa, varsinkin diesel kun joku veromuutos siihen tuli. Nyt niiden hintaero on enää jotain alle 10cnt, ei kannata täällä enää dieselautoa ostaa. Laitat nyt säästyneet rahat jemmaan, vaikka suomen matkaa varten ;)

    ReplyDelete
  5. Taalla sama homma, bensan ja dieselin hinta noussut. Mut on niissa dieselia syövissa autoissa sit jotain muita hyvia puolia, vaikka se diesel itsessaan olisi vahan kalliimpaa. Taytyy tosiaan ajatella positiivisesti rahan saastamisen kannalta, vaikka ikävä mun maasturia on kova... En tykkää yhtään tosta uudesta tulokkaasta!

    ReplyDelete
  6. Mekin mietittiin skoda octaaviaa.

    ReplyDelete
  7. hyvä auto se on :) ketuttaa vaan kun totuin "luksukseen" ja automaattivaihteisiin.

    ReplyDelete