Saturday, January 14, 2012

Seikkailua sisätiloissa

Tänään olisi ollut taas joulutauon jälkeen "urheilukoulu", mutta meiltä jäi se aamu-unisuuden takia väliin. Mentiin kuitenkin iltapäivällä Ævintýragarðurinniin (seikkailupuisto), joka on lasten sisäleikkipuisto. Siellä on pomppulinnoja liukumäkiä, pallomeriä ja kaikenlaista "hauskaa" lapsille. Mun mielestä oli tosi hyvä idea lähteä sinne, kun ulkonakin oli kurja keli ja urheilukoulu jäi aamulla välistä. Noh, todellisuus ei ihan vastannut mun mielikuvaa. Paikka oli ihan kiva, jos vanhemmat viitsisivät katsoa lapsukaistensa perään. Puistoon on sisäänpääsymaksu, mutta minkäänlaista valvontaa itse "seikkailupuiston" puolesta ei ole, vaan kaikki on vain ja ainoastaan vanhempien vastuulla. Eihän siinä mitään jos kaikki pitäisivät muksuistaan huolta ja katsoisivat, että osataan edes vähän käyttäytyä. Me kuuluttiin selkeästi siihen vähemmistöön, joka seurasi lapsiaan ja heidän leikkejään. Tietysti monet lapset olivat vanhempia kuin Viena ja puistossa olikin jaettu alueita ikien mukaan, mutta pienille oli aika surkeasti mitään ja annettiin Vienankin kurkistaa vähän isompien puolelle. Itse olimme koko ajan mukana.

Mutta kaiken kaikkiaan siis aika kaoottinen mesta, ainakin lauantai-iltapäivänä. Mietin vain, että onko Suomessa jotain vastaavia paikkoja, ja eikö niissä muka ole mitään ulkopuolista valvontaa lasten vanhempien lisäksi. Mä toistan itseäni, mutta olen edelleen pöyristynyt kuinka monia vanhempia ei kiinnostanut yhtään mitä omat lapset touhusivat ja juoksivatko pienempien yli vai jäivätkö kenties itse jalkoihin. Mutta hauskaa Vienalla oli ja ihan kiva kun käytiin katsomassa. Iltapäivän kohokohta taisi kuitenkin olla, kun istuttiin saman pöydän ääreen toisen perheen kanssa ja noin 11-vuotias tyttö leikki Vienan kanssa isänsä iPhonella :) Ehkä me käydään seikkailemassa joskus uudestaan kun Viena tai vaikka molemmat tytöt ovat vähän vanhempia. Täytyy vaan valita rauhallisempi ajankohta.




2 comments:

  1. Suomen vastine tolle on ainakin Hoplop. Ihan sama toimintaperiaate, lapset on siellä vanhempien vastuulla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo, kavinkin jo netistä katselemassa Hoplopin sääntöjä. Siellä kuitenkin on talon puolesta jonkin sortin valvontaa, että homma toimii ja vanhemmat todellakin valvoo pienokaisiaan. Tuolla ei ollut mitään! Kakarat säntäili miten sattuu, hyvä etteivät yli juosseet ja vanhemmat istu kahvittelemassa. Tarttis ilmeisesti olla muutama tyyppi valvomassa niitä vanhempia, ja kehottaa heitä pitämään huolta jälkikasvusta :)

      Delete