Friday, February 17, 2012

Perjantain sekalaiset

Minä ja Saga päästiin tänään Vienan päiväkotiin aamupalalle ja ottamaan osaa aamuleikkeihin. Siellä oli vierailupäivä ja lapset saivat tuoda mukanaan yhden sukulaisen tutustumaan päiväkodin rutiineihin. Olisi tietysti voinut olla hauskaa Vienalle, jos sinne olisi päässyt tällä kertaa mukaan joku muu kuin mamma, vaikka isovanhemmat, mutta se ei nyt ollut mahdollista. Oli tosi hauska huomata kuinka Vienalla on selkeästi paras kaveri päiväkodissa. Tytöt kävivät yhdessä vierekkäin potallakin pissalla, Vienan kaveri oikein asetteli potat vierekkäin :D Haha, melko nuorena me naiset jo aloitetaan tää yhdessä vessassa käyminen. Sen täytyy olla joku naisgeeni kun kerta noin pienet tytöt jo haluavat pissiä yhdessä.

Olin tosi yllättynyt kuinka keskittyneesti Viena asetteli "helmiä" alustalle. Kuulemma sen lempipuuhia. 
Tytöt kokeilemassa vaatteita. Tuntui olevan tyttöjen keskuudessa suosittu leikki :) Sagakin mukana seuraamassa, ehkäpä ensi syksynä Saga aloittaa itse samassa päiväkodissa. Hyvä tutustua ajoissa. 
Viena ja paras kaveri.
Käytiin tyttöjen kanssa noutamassa perheen pää tänään töistä. Oltiin vähän ajoissa eikä jaksettu istuskella autossa odottelemassa, joten mentiin tutkimaan isukin työpaikkaa. Ágúst on töissä paikallisessa "K-Raudassa" tai vastaavassa ja siellä liikkeen pihalla kävellessämme huomasin hauskan jutun. Siellä myydään jotain valmista pikku mökkiä, en mä oikein tiedä kutsuisiko sitä aitaksi vai vajaksi. Hauskaa siinä oli se, etta mökin nimi oli "Lillevilla Mikkeli". Suomesta tuotua tavaraa siis. Jostain syystä ilahdun aina tosi paljon kun näen suomenkieltä tai jotain suomalaista yllättävissä paikoissa.







Hyppään nyt ilman minkäänlaisia aasinsiltoja aiheesta toiseen. Tänään on islantilainen naistenpäivä, joka päättää Þorri-kuukauden. Þorri alkaa tammikussa miestenpäivänä ja kestää noin kuukauden naistenpäivään saakka. Tämän kuukauden aikana islantilaisilla on tapana "nauttia" perinneherkkuja, eli lampaanpäitä, pässinkiveksiä, mätää haita, lampaanpääsylttyä ja muuta mukavaa. Satu kertoo Matkailulehti Mondon sivuilla blogissaan enemmän näistä makuhermoja hivelevistä herkuista, kiinnostuneet tsekatkaa ihmeessä! Minä en valitettavasti tänä vuonna päässyt osallistumaan perinneherkkubuffettiin, jos sitten vaikka ensi vuonna... Mut hei oikeesti, ei noi oo niin kamalia juttuja miltä kuulostavat! Mun mielestä mätä hai on melkein hyvää, ihan kuin vahvaa juustoa.

Edit su 19.2.: En tiedä mitä oon sekoillut, mutta tänään on oikeasti se naistenpäivä! Täytyy vissiin opetella lukemaan kalenteria oikein... :)

No comments:

Post a Comment