Wednesday, November 16, 2011

Huono emäntä

Mun suomalainen kaveri tuli tänään kahville, joten päätin leipoa taas banaanileivän/kakun. Ja tällä kertaa hieman tuunatulla reseptillä. Tuli ihan mielettömän hyvää, vaikka itse sanonkin! Ajattelinkin jakaa teille reseptini.

2dl sokeria
2 munaa
3 banaania
n. 1dl kreikkalaista/turkkilaista jogurttia (laitoin varmaan vähän alle yhden desin)
5 dl jauhoja
1/2 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
1tl suolaa
1tl kanelia

1. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi
2. "Mössää" banaanit haarukalla ja lisää munasokerivaahtoon, vatkaa vielä
3. Lisää jogurtti, sekoita
4. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti sekoittaen takinaan.
5. Kaada taikina voideltuun/öljyttyyn vuokaan ja paista n.45 minuuttia 180° uunissa keskitasolla.
6. Jos pinta rupeaa tummumaan liikaa ennen paistoajan loppumista, voit laittaa esimerkiksi leivinpaperin leivän päälle.

Maistuu hyvälle sellaisenaan, mutta mä tykkään laittaa voita ja juustoa päälle.


Olin muuten hirmu huono kahviemäntä, kahvi oli lähes loppu, paitsi pikakahvi. Mutta mikä pahinta, maitoa riitti just yhteen kahvikupilliseen ja me molemmat ollaan maitokahvinjuojia... Ehkä ens kerralla valmistaudun vähän paremmin :)

Tytöt oli molemmat tänään uusissa H&M:ltä tilatuissa vaatteissaan, jotka isäni toi mukanaan Suomesta. Sagalla ihanan pehmoiset velour-housut ja kauniin kanervanliila puuvillapaita. Ja Vienalla se keltakukallinen mekko, joka oli aivan pakko saada! Se vaan kaipais vielä kaverikseen vähän iloisemman väriset sukkahousut. Oli tosi vaikea saada Vienasta kuvaa, kun se ei pysynyt yhtään paikallaan ja kun toi meidän kamera toimii miten toimii, jos toimii..



Mallinelkeitä havaittavissa, haha :D 
Ihana yksityiskohta toi vetoketju takana.
Mä en millään malttaisi odottaa että Saga lähtisi liikkeelle! Nyt se on taas yhtäkkiä tosi rauhallinen, ei edes kääntyile vatsalleen kun on lattialla. Makaa vaan ja kattelee jotain lelua kädessään ja ottaa rennosti. Ehkä hyvä näin, eihän sitä vielä mihinkään kiire ole. Ryömiä, kontata, kävellä ja juosta kerkiää sit koko loppuelämän :) Ja pääsen ehkä minäkin helpommalla kun ei vielä tarvitse juosta perässä. Mut kyl mä silti innolla odotan sitä liikkellelähtöä.

7 comments:

  1. Kiitos viimeisestä. Banaanikakku oli tosi hyvää! :P Mä taidan kokeilla tota sun reseptiä, mutta gluteenitonta versiota Siggille. Saas nähdä mitä mä saan aikaiseksi ;)

    ReplyDelete
  2. Eipä kestä! Kerro sit miten kävi gluteenittoman version kanssa :)

    ReplyDelete
  3. Varsinaiset leidit! Kauniin värinen kyllä toi Sagan paita, kiva kun ei mikään peruspinkki mitä meille jostain syystä vaan kertyy. Tarttee varmaan laittaa uus tilaus taas hm:lle, vaikka nyt alkoi säästökuuri kun äippäloma loppuu ja elämä kodinhoidontuella alkaa :/

    ReplyDelete
  4. Kun Viena oli pieni, halusin kaiken vaaleanpunaisena ja hempeänä... Nyt oon saanut siitä yliannostuksen kun oon tietysti kayttanyt Vienn vanhoja vaatteita Sagallakin. On ollut pakkoa hankkia Sagalle vahan uusia ja tavallaan turhia vaatteita ihan vaan sen takia etta oon ite kyllastynyt niihin vanhoihin. Tosi turhamaista ja typeraa, tiedan.... Hei muuten, pakko kysya tosta kotihoidontuesta, paljonko sita Suomessa saa? Ihan vaan vertailun vuoksi kyselen, kun taallahan ei saa mitaan ja oon tosi kiukkuinen siita. Mullakin on kyl nyt turhat ostelut ohitse joksikin aikaa.

    ReplyDelete
  5. Täällä Kelan kotihoidon tuki on 315e, se on kaikille sama niin kauan kun lapsi ei mene kunnalliseen päivähoitoon. Sen lisäksi saa hoitolisää, joka riippuu perheen yhteenlasketuista tuloista, meillä siis miehen tuloista kun ite en käy töissä. Se on jotain alle 100e. Sit jotkut kunnat antaa kuntalisää, Sipoossa se on 150e ja meidän kunnassa 200e. Ja näistä menee sit veroa jotain 20%, onneks on myös lapsilisä 100e, onko teillä sellasia?

    ReplyDelete
  6. Kuulostaa luksukselta... Pitaisköhan tulla sinne! Taalla on lapsilisa, joka maksetaan nelja kertaa vuodessa ja se on kerralla sit vahan isompi summa, vastaa suurinpiirtein tota n.100 e/kk. Mut se on jollain lailla sidonnainen tuloihin, et jos tienaa "liikaa" sita ei saa, meilla tosin sita ongelmaa ei ole, haha. Muuten ei tipu mitaa hoitotukia, ennen oli pieni tuki, jos lapsi ei ole saanut päivähoitopaikkaa. Se oli n. 200 e/kk, mutta sitakaan ei enaa saa ja päivähoitopaikkoja ei oikein ole, paitsi sit ehka 1,5-vuotiaana. Eli taalla Islannissa on vahan problemaattinen tilanne, aitiysloma 6kk ja sen jalkeen rahantulo loppuu ja töihin pitais menna, mutta hoitopaikkoja ei ole. Eika kovin moni aiti ole valmis menemaan töihin kun lapsi on viela niin pieni, en mina ainakaan ollut ja ole. Mutta tammi/helmikuussa olisi pakko ruveta jotain tekemaan...

    ReplyDelete
  7. Meikä taas käytti siun hyvää reseptiä ja pisti banaanikakun uuniin. Gluteenittomana. tietty. ;)

    ReplyDelete