Friday, November 18, 2011

Seitsemän kuukautta

Nuorempi tyttäreni Saga Iselin on tänään tasan seitsemän kuukautta. Tuntuu vähän haikealta kun aika kuluu niin kamalan nopeasti. Samalla kuitenkin seuraan innolla Sagan kasvua ja odotan sitä kun tytöt alkavat leikkimään enemmän yhdessä. Vaikka yllättävän paljon heistä on jo nyt seuraa toisilleen.



Nyt seitsemän kuukauden ikäisenä Saga osaa istua itse, kääntyä selältä mahalleen, jos viitsii. Usein Saga vaan makoilee rauhallisena selällään varpaitaan tai jotain lelua tutkien. Lattialla mahalla leikkiessään Saga osaa pyöriä ympyrää ja pääsee myös käsillä työntäen taaksepäin, ainakin tahattomasti. Saga ei käytä tuttia, se ei ole missään vaiheessa kelvannut, mutta hän tykkää jyystää leluja ja kaikenmaailman kankaita ja vaatteita mitä käsiinsä saa. Saga osa myös vaihtaa leluja kädestä toiseen. Hän on ahkera tyttö syömään ja juomaan. Tuttipullo ei kelpaa, mutta lasista hän hörppää jos mamma ei ole maitoineen paikalla. Viikko sitten neuvolassa Sagan strategiset mitat olivat 7540 gr ja 65,5 cm. Hampaita on kaksi alhaalla keskellä.



Sagan lempipuuhia ovat uiminen, syöminen ja suihkussa käyminen. Ulkona Sagasta on kiva katsella maailmaa, silloin kun hän sattuu olemaan hereillä. Yöunille menoa pitää vielä harjoitella, mutta kyllä sekin opitaan, kunhan mamma jaksaa olla kärsivällinen. Päiväunet Saga nukkuu edelleen ulkona vaunuissa oikein hyvin. Saga on erittäin iloinen, suloinen ja sosiaalinen tyttö. Ainakaan vielä hän ei ole alkanut pahemmin ujostelemaan tuntemattomia, vaan hymy irtoaa kaikille jotka kiinnittävät häneen huomiota. Sagan vanhemmat ja isosisko rakastavat häntä suunnattomasti!

No comments:

Post a Comment