Tuesday, November 1, 2011

Ohjelmalöytö

Meillä on täällä Islannissa vain yksi valtakunnallinen "ilmainen" televisiokanava RÚV, joka vastaa sisällöltään paljon suomalaisia YLE:n kanavia. En katso paljon televisiota, paitsi uutiset ja joskus jotain elokuvia ja dokumentteja. RÚV:ilta ei kertakaikkiaan tule paljoa katsottavaa. Netistä seuraankin kaikenlaista enemmän tai vähemmän hömppää. Yksi suosikeistani on Project Runway, jonka tuorein tuotantokausi pääsi juuri päätökseensä. Mietinkin, että mitä ihmettä mä nyt katson Desperate Housewives:ien ohella.

Onnekseni löysin ihan huippumielenkiintoisen brittiläisen talonrakennusohjelman (ei ehkä kuulosta kovin raflaavalta) Grand Designs. Siinä seurataan mielenkiintoisia rakennusprojekteja, toinen toistaan erikoisempia ja hämmätyttävämpiä. Yhteisenä piirteenä kaikille projekteille on jokin poikkeava tekijä "normaalista" omakotitalorakentamisesta. Käytetään innovatiivisia uusia ja kokeellisiakin menetelmiä, rakennetaan erittäin ympäristöystävällisesti, tai muutetaan vaikka vanha teollisuusrakennus asunnoksi. Eikä läheskään kaikki projektit ole luksuslinnoja, niinkuin usein vastaavissa ohjelmissa.

Mä oon kiinnostunut sisustamisesta (vaikka oma koti ei siltä tällä hetkellä näytäkään) ja arkkitehtuurista. Musta on ihana mennä ajelulle katselemaan erilaisia taloja ja kerätä ideoita omaa unelmien taloa ja kotia varten. Haaveillahan saa ja se on kaikenlisäksi ilmaista :) Suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan ohjelman, jos sisustus, talot ja arkkitehtuuri kiinnostaa. Mielestäni erittäin asiallinen ja piristävä poikkeus moniin amerikkalaisiin sisustusohjelmiin verrattuna.

No comments:

Post a Comment