Friday, November 25, 2011

Saunailta ja ensilumi

Olin tänään saunomassa suomalaisten naisten kanssa. Yksi tuttu tiesi hyvän yleisen saunan Mosfellsbærissa, joka on Reykjavíkin naapurikunta. Tämä samainen tuttu ehdotti että menisimme suomalaiset porukalla saunomaan, mikäs sen suomalaisempaa :) En ole käynyt saunassa melkein puoleentoista vuoteen, joten oli tosi kiva käydä pitkästä aikaa. Ja mikä parasta, suomalaisseurassa.

Mä en oo aiemmin mitenkään aktiivisesti etsinyt suomalaisia ympärilleni, mutta nyt kun on lapsia ja kun tämä Islannissa asuminen on ilmeisesti aika pysyvää, on tosi tärkeää, että voin tavata ihmisiä kotimaastaani. Jotenkin ollessa muiden suomalaisten seurassa omaa kieltään puhuen, pystyy olemaan täysin oma itsensä. Tai pystyy ilmaisemaan itseään juuri niin kuin haluaa, vaikka oma suomenkieleni onkin vähän ruostumaan päin. Ei pahasti, mutta pientä takeltelemista ja sanojen hakua välillä. Mutta se on tietysti ihan normaalia, kun ei kieltä koko ajan käytä. Ja muutenkin on tosi kiva tavata ihmisiä, jotka on samankaltaisessa tilanteessa kuin itse on.

Sitten toinen juttu, tänne tuli talvi ja ensilumi! Mutta nyt se taitaa  mennä.... Tänään aamulla oli vielä kaunista, mutta nyt näyttää siltä, että lumi on sulamaan päin. Islannissa on vähän se vika, ettei täällä ole kunnollisia vuodenaikojen vaihteluita. Varsinkaan Reykjavíkin alueella ei oikein ole kunnollista talvea, ehkä pari päivää kerrallaan ja sitten taas syksyinen ilma ja sama homma kiertaa kehää monta kuukautta. Pohjois-Islannissa saattaa usein olla vähän paremmin asiat. No, toivotaan nyt että tulisi jonkunlainen talvi, niin päästäisiin Molin kanssa harjoittelemaan vetoajelua. Ja tietty tyttöjen kanssa pulkkailemaan.

Tälläinen näky meidän pihalla tänään.

Pakko vielä laittaa loppuun pari mun mielestä suloista kuvaa Vienasta ja Sagasta :)

Saga opettelee syömään lukemaan kirjaa.

Viena auttoi tätiään leipomaan syömällä voita.



2 comments:

  1. Oliko siellä viimevuonna tähänaikaan lunta, meinaan kun mulla on ainakin sellainen mielikuva islannista, että sielläon aina lunta ja jäätä? Vai muistanko Ekun maantiedontunnit nyt ihan väärin? ;)

    ReplyDelete
  2. Meillä tais tulla viime vuonna lunta vähän aikaisemmin, mutta se lähti kyl samantien. Pohjois-Islannissa on ollut lunta jo reilu kuukausi sitten, mutta sekään ei ole tainnut olla pysyvää. Viime talvi oli kaikenkaikkiaan surkea. Lunta oli vain muutaman kerran vähäsen, eikä se pysynyt. Ei päästy Molinkaan kanssa oikein valjakkoajelemaan. Ihmisillä on vähän väärä kuva, täällä on kaikenkaikkiaan aika leudot talvet, mutta jo -5 astetta tuntuu täällä tosi jäätävältä, johtuu varmaan siitä kun on toi kylmä Atlantti tossa ja sieltä kun sopivasti puhaltaa tuntuu luissa ja ytimissä.

    ReplyDelete